Albert Piket

  • Albert Piket (Ap)
  • Positie: Coördinator schepen
  • Website: http://www.sailingkids.eu
  • Persoonlijke mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Mail schepen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Email

Hoi,

Ik ben Albert Piket en vanaf januari 2018 ga ik mij namens de stichting Sailing Kids bezighouden met het zoeken naar de juiste schepen bij de aangeboden vaartochten. Ik ben 10 seizoenen geleden begonnen met mijn vrijwilligerswerk binnen de stichting en heb mij toen spontaan aangemonsterd als kok op een van de tochten….en was direct verkocht….
Twee jaar later is mijn partner Caroline ook aan boord gestapt en samen verzorgen wij de catering en logistiek aan boord en hebben de afgelopen jaren voornamelijk de “bikkeltochten” verzorgd, de jongerentochten van “kids” van 15 tot 20 jaar.

Wij hebben van dichtbij mogen meemaken wat een weekje op het water met gezinnen met een ziek kind en met zieke jongeren doet……wij kunnen de kids niet beter maken maar wel een weekje geen ziekenhuizen of witte jassen, een weekje de frisse wind in de haren en hen een zo onbezorgd mogelijke heerlijke week laten ervaren. Ook de ouders en broertjes en zusjes genieten mee aan boord en de zorg wordt letterlijk even uit handen genomen. Wij kijken niet wat de kids niet kunnen maar proberen zoveel mogelijk te maken wat zij wel kunnen….

Ook heb ik ervaren dat je enorm veel van onze jonge passagiers kan leren….. ondanks de vaak nare medische achtergrond tonen zij veelal veerkracht, humor en doorzettingsvermogen waardoor zij zich even niet ziek voelen…….wat de vaarweken onvergetelijk maakt

Achter de vaartochten staat een supergemotiveerd en actief bestuur wat het verdiend om gesteund en geholpen te worden en na 9 seizoenen in de kombuis gestaan te hebben ben ik nu in de gelegenheid om wat meer voor de stichting te betekenen…….

Ik ben in het dagelijks leven echtgenoot van Caroline en vader van 2 mooie volwassen zoons en werkzaam als politieman.  Ik reis in mijn huidige functie door het hele land en hoop dit als “coördinator schepen” te kunnen gaan combineren met het zoeken naar de juiste schepen en schippers en te onderhandelen met de rederijen om nieuwe onvergetelijke tochten mogelijk te gaan maken. Ook het werken in de kombuis blijf ik uiteraard doen….

Behouden vaart……!!!!!!

Albert Piket

U bevindt zich hier: Home Organisatie Albert Piket