Ruim € 6500,- voor Sailing Kids

Rotary ZaandamZAANDAM - Jan Heijink, de voorzitter van Rotary Club Zaandam overhandigde onlangs een cheque van 6557 euro aan Vincent Verloop van Sailing Kids. Een bedrag waarvan vijf Zaanse gezinnen met een chronisch ziek kind van een onbezorgde zeilvakantie kunnen gaan genieten. Rotary Club Zaandam organiseerde een Music & Diner om geld bij elkaar te brengen voor Sailing Kids. 

Kathinka Pasveer op dwarsfluit bracht samen met Maite Tife op continuo en Caroline Stam, sopraan, stukken van Bach ten gehore tussen de tafels met culinaire hoogstandjes van de chef van restaurant Hoop op 'd Swarte Walvis. De oren en tongen werden gestreeld op deze avond en de reacties waren zo positief dat de organisatie hier een jaarlijks terugkerend evenement van wil maken. De keuze voor Sailing Kids als goed doel voldeed aan de voorwaarden van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) die het bedrag zodoende verdubbelde tot 6557 euro.
Sailing Kids verzorgt jaarlijks meerdere zeiltochten in Nederland voor gezinnen met een ernstig of chronisch ziek kind. Aan boord van een voor de doelgroep aangepast zeilschip, met professionele bemanning en uiteraard verpleegkundigen krijgen de gezinnen de gelegenheid om de zorg uit handen te geven en vooral te genieten. Het contact met lotgenoten geeft een extra impuls aan een ontspannen week. Sailing Kids organiseert ook avontuurlijke zeiltochten voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 25 jaar, die ernstig en chronisch ziek zijn of een ziekte achter de rug hebben.
Rotaryclub Zaandam heeft inmiddels al meerdere reizen gesponsord, vanuit verschillende wervingsacties.

Website/vacature

De website is redelijk op orde. We zoeken echter nog een Joomla! enthousiast/vrijwilliger die het leuk vind om de site verder te ontwikkelen en verbeteringen aan te brengen. Aanmelden kan via joomla!@art-pack.nl

U bevindt zich hier: Home Nieuws Ruim € 6500,- voor Sailing Kids