Ambassadeurs

Sailing Kids Ambassadeurs

ssk ambassadeurs 2016  

We zoeken nog ambassadeurs voor Groningen, Utrecht en België!

Stuurlui aan wal gezocht! Wil jij één van onze ambassadeurs worden?

Om gelijk maar met de kajuitdeur in huis te vallen: we hebben je nodig als ambassadeur. Een nieuwe rol in een vernieuwde stichting!

Wintertijd
Tussen de vaarseizoenen door werden de meeste zeilschepen vroeger op de helling gezet, onttakeld, grondig gecontroleerd, gerepareerd en waar nodig verbeterd. De stichting Sailing Kids is óns symbolische schip. We hebben de tuigage doorlopen en geconcludeerd dat die prima in orde is. Eenmaal op de helling bleek dat de romp (’t bestuur) in prima staat was, maar nog wel wat verbeterd kon worden. En dus hebben we het bestuur uitgebreid met mensen die nieuwe ideeën, nieuw netwerk en soms nieuwe inzichten toevoegen. Behouden wat goed is en toevoegen wat het geheel beter maakt. Hellingwerk.

Op Koers
We zijn dus heel hard bezig geweest om ons mooie scheepje klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we nu al weten dat we de uitdaging van ‘meer-met-minder’ hebben. Die uitdaging gaan we echter kwispelstaartend aan. We hebben er gewoon weer ontzettend veel zin in: het plezier van de kinderen, hun families en van onze bikkels. Vergeten dat je ziek bent, gewoon een weekend of week genieten op één van onze schepen met als uitzicht het weidse water, fijne mensen om je heen en de wind door het want. Dát blijft ons meer dan genoeg energie geven om ook van 2015 weer een prachtjaar te maken. De planning van dit vaarseizoen ligt op de tekentafel. Met minder financiële armslag dan de afgelopen jaren, maar daar zetten we creativiteit, vrijwillige inzet en ons nu nog uitgebreidere netwerk voor in.

Ons kapitaal
Vanuit die gedachte hebben we als bestuur eens in beeld gebracht waar onze kracht, ons ‘kapitaal’, nu precies zit. Unanieme conclusie was dat ons netwerk van vrijwilligers, sympathisanten en ambassadeurs bovenaan het lijstje staat. De ambassadeursrol werd tot nu toe ingevuld door een aantal BN’ers die ons steunen in woord en daad: Albert Verlinde, Carry Tefsen, Cystine Carreon, Christophe Haddad en Simone Kleinsma. Prachtig dat ze onze stichting zo willen helpen, maar tijdens onze hellingbeurt bedachten we dat er misschien onder onze vrienden nog veel meer ambassadeurs te vinden zijn. Iedereen die zelf met ons mee is gevaren bijvoorbeeld. Waarschijnlijk de beste boodschappers die we maar kunnen wensen.

Help je mee?
We zoeken dus mensen die onze passie delen en die actief aan de buitenwereld willen uitdragen wat de Stichting Sailing Kids doet…. én dat we op allerlei manieren steun zoeken, natuurlijk. Om structuur aan de ambassadeursrol te geven hebben we een aantal actiepunten op een rijtje gezet waar nieuwe ambassadeurs stap-voor-stap mee aan de slag kunnen:

  • Als je ambassadeur wordt nodigen we je uit voor een leuke jaarlijkse bijeenkomst, waarin we samen met het bestuur en andere ambassadeurs een algemeen plan, acties en doelen bespreken en projectgroepen willen opstarten.
  • Eén van die doelen is om veel meer verspreid over het land bekend te worden bij serviceclubs en andere instellingen die vaak vanuit eigen acties geld inzamelen voor goede doelen. Daarnaast zijn zeil- en andere buitensportwedstrijden op en rond het water een prima basis.
  • Indien gewenst maken we een eigen Sailing Kids e-mail adres met handtekening voor je aan, zodat je onder onze vlag interessante partijen kunt benaderen. Vanzelfsprekend is ieder interessant contact welkom. Voor geld, voor bekendheid of voor andere redenen die interessant kunnen zijn voor Sailing Kids.
  • Op onze digitale thuishaven kom je als ambassadeur vermeld te staan met fotootje en door jezelf aan te leveren introductietekst.
  • We delen samen met jou bestanden op de google-drive. Zo kunnen we je makkelijk documenten aanreiken en houden wij een beetje voeling met wat er gebeurd bij onze ambassadeurs.
  • Je krijgt een digitale toolkit van ons met daarin standaard brieven die je zelf kunt aanpassen, informatie over Sailing Kids, bestanden die je zelf uit kunt draaien naar behoeven (posters, flyers) en een leuke, hippe, wervende powerpointpresentatie.
  • Zo nodig hebben we ook standaard flyers en posters in print ter ondersteuning. Via het secretariaat sturen we ze graag naar je toe.
  • In overleg kunnen we de schepen ter beschikking stellen voor presentaties en tochtjes voor héél interessante partners. Sinds januari kunnen we ook beschikken over een hele snelle RIB van 7,5m en een klassieke tweemaster van 13m in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse delta.. Erg leuk voor kleine groepen.

Samen!
Behalve met bovenstaande zaken helpen we je vanuit het bestuur natuurlijk ook graag met tips & tricks en inspiratie bij eventuele andere initiatieven die je als ambassadeur zou kunnen opzetten: sponsorlopen, buurtfeesten, rommelmarkten, golfdagen etc. Of betrek jongeren bij de stichting voor bijvoorbeeld een stage of een leuke schoolactie. Voor elke leeftijdsgroep is wel iets te bedenken. Niets moet, alles mag, als het maar bijdraagt aan dekking van onze doelen en/of een positieve uitstraling van Sailing Kids.
Ieder succesvolle actie zetten we graag op www.sailingkids.eu, want het zijn inspirerende voorbeelden voor anderen. Vanuit de stichting kunnen we voor ondersteuning zorgen via de website, facebook, twitter en LinkedIn. Uiteindelijk doel is om onze naamsbekendheid te vergroten en daarmee tegelijk een groter aantal vaste donateurs en sponsors te werven.
Samen gaat het ons zeker lukken om meer tochten te realiseren. We zijn een kleine, maar slagvaardige organisatie met passie voor wat we doen. Hoe meer kinderen en hun familie we een zeilreis lang een ander uitzicht kunnen geven, hoe harder we werken aan de realisering van ons doel.

En?
Doe je mee? Denk nu niet dat we een fulltime inzet van je vragen, hoor. Veel kleine ideetjes, projectjes en berichten hebben uiteindelijk een groot effect. We verwelkomen je heel graag als ambassadeur in onze club. Als je na het lezen van dit bericht al zeker weet dat je meedoet, laat het dan even weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kunnen we dat weer gebruiken om anderen over de streep te trekken. Ambassadeur of niet, in ieder geval ben je van harte welkom op de jaarlijkse ambassadeursdag van de Stichting Sailing Kids op zaterdag 28 februari te Harderwijk! Laat ons weten of je er bij bent.

Hartelijke groet namens de voltallige organisatie van Sailing Kids;

Annelies, Theo, Coerd, Vincent, Maik en Ludo.

Voor ambassadeursvragen kun je terecht bij Vincent Verloop, onze coördinator ambassadeurs, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 06-10172686

PS algemene info kun je krijgen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  06-34388308.

U bevindt zich hier: Home Ambassadeurs