Kinderen en ouders

Informatie over de Sailing Kids zeiltochten voor kinderen, ouders/begeleiders en jongeren.

Wie komt in aanmerking voor een Sailing Kids zeilweek?

Sailing Kids organiseert twee soorten zeiltochten:

  • Gezinstochten voor (lichamelijk) ernstig en chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar, samen met hun ouders, broertjes en zusjes.
  • Jongerentochten, voor (lichamelijk) ernstig en chronisch zieke jongeren van 14 t/m 24 jaar.

Het zomaar op vakantie gaan zit er vaak niet in met een ernstige of chronische ziekte en het gezin wordt ook getroffen door veel zorgkosten.

Dankzij de ondersteuning van sponsors, donateurs en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, kan Stichting Sailing Kids de zeiltochten gratis aanbieden.

Er gaat deskundige hulp mee met een Sailing Kids tocht, zoals een verpleegkundige (of arts), een activiteitenbegeleider en een kok. Door de geheel eigen sfeer aan boord van het schip, kan iedereen volop genieten van een welverdiende week van rust en ontspanning. De ontmoeting met anderen, om lief en leed mee te delen, blijkt voor zowel de deelnemers als voor de vrijwilligers en de bemanning van grote waarde te zijn. LEES VERDER >

 

LET OP:

  • Op het schip De Vrijheid, een van de schepen waarop de Sailing Kids tochten worden georganiseerd, is ruimte voor een beperkt aantal (inklapbare) rolstoelen, maar helaas niet voor elektrische rolstoelen. Indien nodig is er voor mindervaliden een zittraplift en aangepast sanitair, maar aan boord van het schip is een ‘sta-functie’ noodzakelijk.
  • De ervaring heeft geleerd dat de beperkte ruimte op het schip, in combinatie met de (grote) groep mensen, lastig kan zijn voor iemand met verstandelijke beperkingen, sociale- of gedragsproblemen (Autisme, ADHD, Asperger, PDD-NOS e.d.).
    In dergelijke gevallen wordt deelname aan een Sailing Kids tocht afgeraden. In twijfelgevallen kan contact worden opgenomen met de organisatie.
  • Het schip De Meridiaan is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
U bevindt zich hier: Home Deelnemer Kinderen en ouders